Rwanda - Reisverslag uit Kigali, Rwanda van Miranda Buter - WaarBenJij.nu Rwanda - Reisverslag uit Kigali, Rwanda van Miranda Buter - WaarBenJij.nu

Rwanda

Door: mirandabuter

Blijf op de hoogte en volg Miranda

06 Juli 2011 | Rwanda, Kigali

Op dit moment zitten we in Rwanda. Daar kwamen we twee dagen geleden aan. Je wordt hier erg verdrietig als je door dit land reist. Je weet dat je naar de gorilla's gaat maar je kunt gewoonweg niet geloven dat er in dat land nog ergens gorilla's rondlopen.

Rwanda is een ongewoon land: je vind er geen horizontaal stukje weg. Het is een en al heuvels en bergen met als gevolg nagenoeg gheen vlak stuk te bekennen. De grond is hier enorm vruchtbaar met als gevolg dat AL het land wordt gebruikt voor gewassen, met daar tussen de huisjes gepropt. Het land is vol met mensen, bananenbomen, mais, theestruiken en andere gewassen. Zelfs op de meest steile stukken van de heuvels staan gewassen. Je kunt niet geloven dat er ERGENS nog wilde dieren rondlopen.

Ik denk dat het goed is dat Diane Fossy niet meer leeft. Bij leven was ze al niet helemaal goed in haar hoofd maar ik denk dat ze compleet doordraaide als ze zag wat er nu van het land terecht gekomen is.

Gisteren hebben we de gorilla's bezocht. Iets minder spectaculair als verwacht mar nog steeds een mooie ervaring. We liepen met een groepje naar de grootste club gorilla's. Deze bestaat uit 34 dieren met zelfs een tweeling! Heel uniek. De jongste gorilla die we hebben gezien was 2 maanden. De tocht er naar toe was pittig. Het was ongeveer twe uur lopen, eerst door bamboebos en daarna door een gewas die net als brandnetels zorgde voor jeuk en bultjes. Erg leuk met blote armen! Het was zwaar omdat het platselijk erg steil en glibberig was, en dan hebben wij nog geen eens regen gehad. Maargoed, we hebben gorilla's gezien en dat was erg leuk!
Jammer dat onze gids niet zo erg gidste en er tijdens de wandeling ernaar toe en er vandaan niets verteld werd. Eigenlijk vond ik hem maar een l... Duidelijk dus, met als gevolg dat hij aan het einde niet veel tip kreeg. Hij voelde de bui al aankomen en hij kwam niet eens de auto uit om ons gedag te zeggen! Hier moet dat park toch echt verandering in brengen want je betaald er meer dan genoeg voor!

• 06 Juli 2011 - 11:06

Franca:

Wel gaaf zeg gorilla's met een leuke gids was het nog toffer geweest.

Aftellen is nu begonnen voor je, het zit er al weer bijna op. Toch best snel gegaan.

• 06 Juli 2011 - 20:09

Edwin:

He miranda is dit geen leuke baan voor jou? Dagelijks genieten van gorilla's. :-)

• 08 Juli 2011 - 13:16

Ans:

Leuk zo'n klimtocht, echt wat voor mij.... Wel gaaf dat je gorilla's hebt gezien!
    Wat gaat het onwijs snel Miran! Kan je het zelf allemaal nog wel bevatten... We gaan wel ff wat plannen hoor als je terug bent. Maarre nu nog even genieten en straks eerst maar eens acclamatiseren in Nederland voordat iedereen weer op de stoep staat. Miran, geniet!!