Burkina Faso - Reisverslag uit Ouagadougou, Burkina Faso van Miranda Buter - WaarBenJij.nu Burkina Faso - Reisverslag uit Ouagadougou, Burkina Faso van Miranda Buter - WaarBenJij.nu

Burkina Faso

Door: mirandabuter

Blijf op de hoogte en volg Miranda

05 Januari 2011 | Burkina Faso, Ouagadougou

Op dit moment zitten we in Burkina Faso, een van de armste landen ter wereld. Toch moet ik bekennen dat je dat niet aan het land af ziet. Ik heb tot nu toe nog niet zo'n grote agrarische gebieden gezien en de grote plaatsen zien er goed uit. Veel nieuwe gebouwen en geasfalteerde wegen. Wel wordt je helemaal gef van alle brommers, die hier immens populair zijn. Op dit moment zit ik in de hoofdstad in een hotelletje. Even lekker weg van de truck en dat voelt echt even erg lekker! Morgen vertrekken we richting Ghana maar nu nog even van de rust genieten.

Na Bamako hebben we drie dagen in een bootje gezeten op de Niger. Het was heerlijk relaxed en we hebben een paar prachtige kleine dorpjes aan gedaan. Hier was tourisme nog niet bekend en de mensen waren zeer vriendelkijk en de kinderen en ouders vonden het heel leuk gefotografeerd te worden en zichzelf daarna op het schermpje terug te zien. Wat een verandeming! Eindelijk geen geld te hoeven geven of een cadeau!

Ze spreken hier een paar woorden Frans maar dat woord kennen al die mensen wel, zelfs volwassenen vragen om een cadeau bij een weg versperring (politie). We reageren er niet eens meer op of houden ook ons handje op en vragen eerst om een cadeau. Dan zitten ze ons heel vreemd aan te kijken van: wat zeg jij nou?!? Van mij krijg je niets! Nou, van mij dus ook niet.
Jammer genoeg zie je dit erg veel in plaatsen zo gauw er touristen komen. Blijkbaar wordt er veel gegeven en daar maakt men gebruik van.

• 05 Januari 2011 - 11:52

Franca:

Ten eerste nog de beste wensen voor 2011!
    Moet wel een aparte kerst en oud& nieuw voor je geweest zijn. Volgens heb je er daar geen besef van?

Een hotelletje is wel even verwennerij na de truck en tenten of niet?

Ik kijk maar niet teveel naar de temeraturen bij jou... Ben de winter hier echt zat..

Hoe is de groep trouwens? Leuke mensen of kan je sommige al schieten?

Doei!

• 05 Januari 2011 - 11:57

Miranda:

Natuurlijk! Vergeet ik bijna iedereen een goed 2011 te wensen! Ik lag de nacht van oud op nieuw al om 9 uur in bed. Aangezien de eerste pilsjes al werden genuttigd om 11 uur 's morgens (er zitten namelijk ook Nieuw Zeelanders op de truck die toen al het nieuwe jaar in stapte) begrijp je wel dat het tegen de avond een dronken boel was. Het vuurwerk was om 9 uur ook al opgestookt en we zaten op een bushcamp... Het was een iets ander oud en nieuw dan gehoopt, maar gelukkig geef ik er nu ook weer niet zo heel erg veel om.:)

• 05 Januari 2011 - 22:42

Eric Ten Sande:

En nu maar hopen dat de electrische scooter de komende jaren de markt gaat veroveren. Dat zal hopelijk schelen in de herrie !
    Gaan jullie nog via Ivoorkust ? Het zal bij jullie vast wel bekend zijn dat daar twee presidenten zitten. Nou, dan weet je het wel...Misschien moet je voor een eventuele doorreis door Ivoorkust extra cadeautjes inslaan ! Kan altijd handig zijn !
    Heel veel plezier !
    Hartelijke groet uit guur Nederland !