Nigeria - Reisverslag uit Suleja, Nigeria van Miranda Buter - WaarBenJij.nu Nigeria - Reisverslag uit Suleja, Nigeria van Miranda Buter - WaarBenJij.nu

Nigeria

Door: mirandabuter

Blijf op de hoogte en volg Miranda

02 Februari 2011 | Nigeria, Suleja

Nigeria, wat een contrasten!
We kwamen de grens over vanuit Bebin (in het zuiden) en het zag er hier keurig uit. Mooie huizen, redelijke wegen super aardige mensen en multicultureel. Ongelooflijk, absoluut niet wat wij verwachte van Nigeria. Het is hier toch niet geheel ongevaarlijk en dan begrijp je niet dat het er zo welvarend uit ziet.
Totdat we daarna richting het noorden reden om na een paar dagen rijden in Abuja aan te komen. Niet te geloven dat er binnen een paar honderd kilometer in een land zoveel verschil kan zijn... De mesnen zien er armoedig uit den wonen weer in lemen hutten. Maar.... ze zijn nog steeds erg aardig. Echetr, dat er zulke verschillen zijn binnen een land is toch eigenlijk onaanvaardbaar.
Wat wel direct op viel was dat er steeds meer moslims te vinden zijn als je richting het noorden gaat. Daar schijnen de problemen dan ook te liggen. Er wordt ons afgeraden om noordelijker te gaan dan Abuja (we wilden graag naar de plaats Jos omdat Abuja geen bal aan is) maar daar is vorig jaar de pleuris uitgebroken met als gevolg vele doden. Het wordt dus erg afgeraden om daar naartoe te gaan. Op dit moment zitten we in Abuja en moeten wachten op een paar visa. We zitten in de achtertuin van het Sheraton(!!!) en maken dus ook gebruik van hun toilletten en douches. Voordat we het terrein op komen waar de gasten van het hotel komen dienen we schone kleren aan te hebben en onze voeten gewassen.:)
De prijzen zijn hier mega hoog. Maar ik zou dat geld er niet voor over hebben. Wat een oude meuk.
Maar de prijzen zijn heel westers. Een cola kost buiten de happy hour omgerekend 4 euro en een clubsandwich maarliefst 11. Toch zit het hotel helemaal vol, niet te geloven.

• 07 Februari 2011 - 17:09

Eric Ten Sande:

Het is inderdaad rijk aan contrasten !
    Ik heb al veel gelezen over die landen, en nu wordt dat dus weer door jou bevestigd.
    Maar waar je nu zit is het dus luxe wat de klok slaat. Nou, geniet er maar van!
    Je weet nooit of je je volgende bad in een van bloedzuigers vergeven moeras moet nemen ! Ik wens je in ieder geval naast veel plezier ook comfort toe !