Ghana
Door: mirandabuter
Blijf op de hoogte en volg Miranda
11 Januari 2011 | Ghana, Kumasi
Wat een verschil... Ghana is toch wat meer ontwikkeld en dat is al snel over de grens te zien. Als eerste reden we, met een bushcamp ertussen, naar Mole National Park. Ik was toen ziek dus daar deed ik niet zo veel. Alleen maar bijkomen, veel drinken en weer eten. Ik was dus blij dat ik niet lang ziek in een hobbelende truck hoefde te zitten. Mole National Park staat bekend om z'n olifanten. Daarvan lopen er 3 ergens rond in dat park. Ziekans is dus zo ongeveer 0,1%. Ik was dus blij dat ik niet uren gelopen heb om te proberen een olifant te spotten. Ik zat lekker bij het restaurant, met een drankje en hapje, van het schitterende (want dat was echt zo!) uitzicht te genieten. Ondertuseen kwamen de aardvarkens (?), bavianen en hert gewoon langs gewandeld en dit was ook zo ongeveer wat de wandelaars zagen op hun uren lange tocht door de bush. Ze hadden zich dus veel tijd kunnen besparen en dit was nog gratis ook:). Dat was dus erg leuk.
Daarna zijn we door gereden naar Kumasi, waar we nu dus zitten. Gisteren kwamen we aan en... het voelde als thuis komen! Veel dingen wat ik hier zie zou zomaar Curacao kunnen zijn! Hoe de huizen er uit zien, de staat van de wegen, hoe er wordt gereden etc, helemaal hetzelfde. Dat vond ik echt super leuk!
Daarnaast zijn deze mensen echt super aardig. Op de weg naar de stad toe voelde ik me net een koningin: Ik stond achter in de truck uren lang naar mensen langs de weg te zwaaien die allemaal terug zwaaiden. Kindertjes staan te springen en te dansen als je naar ze roept, het is echt super grappig. Ik heb echt van die trip genoten. Ik hoop dat de rest van Ghana ook zo blijft. Morgen vertrekken we naar de kust. Daar schijnt het echt heel warm en drukkend weer te zijn, dus het is even afwachten hoe dat bevalt. We blijven in ieder geval tot de 20ste in Ghana omdat we ook nog een visum moeten regelen voor Nigeria en er komen in Accra 3 nieuwe mensen op de truck, daarnaast zal er 1 de groep gaan verlaten. We kijken er toch wel naar uit dat er wat nieuwe mensen bij komen. Ik hoop dat het hen zal bevallen in onze groep!
11 Januari 2011 - 21:14
Eric Ten Sande:
Hoi Miranda !
Wat geweldig leuk, al je belevenissen onderweg en op lokatie ! Alleen jammer dat je ziek bent geworden, maar ik begrijp dat dit maar van korte duur is geweest ! Geniet er weer lekker van, en ik kijk inmiddels weer uit naar je volgende verslag !
Hartelijke groet uit de koude, donkere, saaie, natte Randstad.
P.S.: ...nog plek in de truck ?...